Tomodachi Big Giveaway


Assalamualaikum

KLIK BANNER UNTUK JOIN

GA ini ditaja khas oleh tiga bestfriends (Tomodachi) iaitu Syiera, Lienda dan Nurfarahain serta rakan sponsor yang sememangnya daebak seperti Butik Pinkku, Farhan Kerewx, Blog Ieta, Diari Jejaka Hangat, De Apple, Isamuddin Isa, Imtiyaz Asyar Enterprise, Asnawi Hassim, Beutskin Essence Datyn Mia, Ana Ahmad, Beautyshoppe Murah&Ori, Butik SofeaFiqa, Opzzpinky, Vitamin Kesihatan E-shoppe & Mummy Rara Healthy.

DUE DATE: 30 JANUARY 2014

**************************************************************
REVIEW KHAS BUTIK PINKKU


Butik Pinkku menjual pelbagai jenis tudung, shawl etc yang sangat cantik dengan harga yang berpatutan. Kebanyakan material yang digunakan berkualiti dan comfy. FYI, butik pinkku sedang mengadakan promosi gila-gila. Guess what? Shawl Anya hanya RM10/Sehelai !!!!!

Apa tunggu lagi? Dapatkan sekarang.

Contact:
FB Page: Butik Pinkku
Website: Butik Pinkku

Cantiknya Banner itu.

EXO album, Miracle in December CHinese Version , Halfmoon Shawl. Thats all TQ .. :D

Senarai Hadiah For My First Giveaway

Assalamualaikum

Seperti yang korang tahu, pencarian Sponsor untuk GA saya dah tamat, soo, jomlah tengok hadiah apa yang bakal diterima pemenang nanti

KLIK SINI

Maaflah Sedikit sahaja hadiahnya. Haha Takpe, ini pun rasanya dah cukup awesome hadiha yang ditaja oleh sponsor, lagipun ini cuma nak timba pengalaman buat GA sendiri, nak tahu macam mana susahnya penganjur nak buat ga, kan, selalu join join join, tapi tak pernah buat. Ni Nah hamik kau. 

Apa apa jelah . haha BTW, harap sangat sangat insya'allah GA ni akan mendapat sambutan dan galakkan dari bloger blogger :D Nanti Join tahu stay tuned. Insya'allah GA ni akan bermula pertengahan bulan JANUARI ini.

STAY TUNED kay.. :*

The Liebster Award

Assalamualaikum ,



Hai, haha, senarnya kan kita pun tak tahu benda ni apa . Haha takpelah kita tak kisah. Macam best je soal jawab ni kan. Hihi TQ to faz sebab sudi tag saya dalam entri dia :) Terima kasih . Hikhik sebenarnya dah perasan lama, tapi tak tahu nak buat apa. Haha.

Kay, i'll anwers your questions.

  1. List 3 favourite books you've read
  2. What's your favourite color?
  3. Do you prefer blue pen or black pen when doing your school homeworks?
  4. What's your height?
  5. What's your weight? <:
  6. Your birthdate?
  7. What do you think about me? //sorry if this question kinda annoying + deleted last question//
  8. List top 5 favourite site
  9. Do you enjoy watching horror movies or romance movies?
  10. Do you talking with friends outside or chatting using sosial networks?

My answers.

  1. Andai itu Takdirnya(by Siti Rosmizah) Lafazkan Kalimah CIntamu(By SIti rosmizah so) Impian I-Finalle(by Ain Maisarah)
  2. Blue. Tersangat lah sweet dan menangkan warna soft blue.
  3. blue pen, sebab kalau guna black pen tulisan I tak sesuai nak tulis kat buku, kalau surat okay black pen.
  4. 159cm maybe
  5. Dah lama tak kira , 55kg and above
  6. 13th May 1999(Batch 99, PBSMR first year, omaigad risaunya) XD
  7. Haha, kreatif. Tak sombong kut. Hihi
  8. blog orang , atiqah jaidin's blog,pinkizluv,merah itu jambu, nabihahj0urnal, and my friend's blog.
  9. both, sebab tengok masa, haha kalau rasa dah happy sangat hidup kat dunia ni time tu, memang nak tengok horror movie, tapi time tengah rasa putus asa, rasnaya nak tengok romance movie. Lagi lagi kalau romance movie +  kelakar movie(haaa tak tahu nak cakap ape dalam inggeris)
  10. mana mana pun bisa kok si.. Haha 

Done, Haha Dan saya tak tahu nak buat apa. Kihkihkih.

End year Giveaway by Hananabyllah dan Kawan Kawan

Assalamualaikum


CLICK BANNER Untuk Join.

Hai Hahaks, confirm bosan dah kan tengok nama blog aku je terpapar kat reading list blogger dashbord korang, sukatilah. Bosan sangat takde kerja. Haaaaaa, Kau tengok GA, ni nampak banner dia simple kan ? Tapi seriuslah , banyak gila hadiah yang boleh korang menang insya'allah .. Kalau ber-rezeki. Nak tengok hadiah dia ? Jangan kau kata Banner tak menarik kau taknak join, penumbuk satgi. LOL EH comel apa ada panda.. Kita suka panda, lagi lagi kalau dulu gi KLCC mesti nak naik panda yang goyang goyang tu. eii Geram. HAHAHA, NAH HAMIK. BTW, join tahu lagi harini jelast . JOIN JOIN~

    Hadiah
    • CJ7 Convo by Syifaul Saira + Shawl by Amirah Azman *Non Kpopper Top Referral*
    • Album (may choose) by Shaza Kpop Online Shop *Kpopper Top Referral*
    • Keychain Felt Pou by Hidayah untuk 1 peserta dengan entri paling kreatif
    • Keychain Felt Pou by Hidayah untuk 1 peserta dengan blog paling menarik
    • Voucher 10% di Eymasu And World Craft untuk SEMUA PESERTA!
    • Voucher 10% di Jasple Boutique untuk SEMUA PESERTA!
    • Voucher 10% di Unlimited KShop untuk SEMUA PESERTA!
    • Brooch by Eymasu Craft untuk 5 pemenang (2pcs seorang)
    • Shawl Glitter+necklace untuk 1 pemenang
    • Beg by Mommy As Blog untuk 2 pemenang 
    • Lip Tint by Sheila Eiman untuk 2 pemenang
    • Couple Watch by Areena untuk 1 pemenang 
    • Hand Fan Exo-K by Tia Kpop Shop untuk 3 pemenang
    • Exo Cards by Panda Kpop Shop untuk 2 pemenang
    • Kpop Sticker by Unlimited Kshop untuk 2 pemenang
    • Cute Notebook by Unlimited Kshop untuk 2 pemenang
    • Voucher RM5 by Unlimited Kshop untuk 5 pemenang
    • Voucher RM5 by AH Kpop Shop untuk 5 pemenang
    • Topup RM5 by GS Closet untuk 4 orang
    • Topup RM5 by Siti Hajar untuk 3 pemenang
    • Topup RM10 by Maisarah untuk 2 pemenang
    • Topup RM10 by Fatin untuk 1 pemenang
    • Header by AtiqahJaidin untuk 2 pemenang
    • Header by hanaNabyllah untuk 4 pemenang
    • Header by Farah Wahidah untuk 3 pemenang
      sooooooooooo, For me, I choose, EXO card, kpop sticker, and others tak kisah :D
      *Imma, dont care, haha can be unkpopers, can be kpopers. :)

2013 End Giveaway By Queen Typo

Assalamualaikum


CLICK BANNER
Tak salahkan laki Join. LOL HAHA


January's Giveaway by Nurizyan & Farisah

ASSALAMUALAIKUM


CLICK BANNER


Hai, sekarang buat apa ? Bosan right ? Sekolah nak dekat. mood pun luntur dah kan. Sabar sabar. Sementara tengok TL twitter, facebook or whatever yang membosankan tu. better join GA ni. Haha, hadiah yang tersangat awesome. Hikhik, tak percaya ? klik { sini } .

Haaa. dah tengok. then tengok syarat syaratnya, simple je kan .? haha , tak tipu. Serius, ya lah, memanglah ada kena follow blog twitter apa semua, sebab ni GA yang meminta sponsor, lainlah kalau Admin yang anjurkan dan admin yang sediakan hadiah rite ? tapi takpe, rasanya simple je Syarat dia dan mana tahu kalau menang , EXO stuff, Kpop Stuff ke kan ? Memang seriously kedebaboom awesome. Why Bother bother ? LOL *Terpengaruh masterchef abaikan*.

So apa tunggu lagi, klik dan baca syarat , ikut syarat insya'allah boleh menang . Lagi satu yang unik juga GA ni, pemilihan pemenang berdasarkan tiga cara iaitu :- Top Referral, Entri Kreatif, Random.org .

Haa, so aku rasa korang pun boleh faham kenapa aku taip entri GA ni bukan main panjangn dan tak masuk akal.Haha , kan kan kan ? Tapi act , aku tegoda lagi l;agi bila tengok hadiah kat random yang EXO pencil box. Gila Awesome :) muahaha . Kalau lah boleh pilih hadiah . Waow~ Haha, So, apa lagi join lah kay :*

Kaybye assalamualaikum..

Saya sponsor, untuk cursor x 2 dan review x2 :)

HALLYU WAVES GIVEAWAY by Putry Mirah and Rifa Sparrowz

Assalamualaikum


NAK JOIN BOLEH TEKAN BANNER

Hai guys , Ini adalah Hallyu Waves GiveAway yang dianjurkan oleh Putry Mirah dan Rifa Sparrowz.
GiveAway yang berkonsepkan Korean Pop {{KPOP}} . Contohnya EXO dan lain-lain . 

GiveAway ni menawarkan hadiah-hadiah yang menarik . 

Top Referral : Baju KPOP {{ MISTERI }} *ikut nasib 

Tempat pertama : Beg KPOP { SUPER JUNIOR } dan Button { SNSD }
Tempat kedua : Poster { BIG BANG } dan Poster { EXO }
Tempat ketiga : Header KPOP (Pilihan pemenang) { seorang  pemenang } 
Tempat keempat : Cursor nama (Pilihan pemenang) { dua pemenang } 
Tempat kelima : Blog Review { lapan pemenang }
Tempat keenam : Bloglist { lapan pemenang } 

JOM JOIN RAMAI-RAMAI . JANGAN LEPASKAN PELUANG
AKAN TERBATAL JIKA KURANG DARI 30 PESERTA

NewGiveaway By Sh.Amarina and Amila



JOM TERJAH : BEST SEO CONTEST FOR THIS YEAR! ==► CONTEST SEO ERIDY

GA ini bermula pada 27 Dec 2013 - 27 Jan 2014 dan tamat tepat jam 12 malam pada 27 Jan 2014. Pemenang akan diumumkan pada 30 Jan 2014. GA akan terbatal apabila tidak melebihi 50 peserta. Hadiah menarik menanti anda semua !! Jom join semua :)
Mencari 33 pemenang bertuah

Hai, assalamualaikum .

Kpoplicious Online Shop, mestilah dan semestinya menjual barang kpop, atau kpop stuff lah kan class sikit bunyi nya. Banyak barang kedai ini jual, antaranya lah kan ,, EXO, RM, SNSD, SHinee , Teen top, beast ect. Hikhik. Harga berpatutan juga :) So korang boleh lah cuci mata nak tengok KPOP stuf dan beli . yaa kat KSHOP onnline ini . {sini}
D'Orchidcharm , haaa kedai ni jual dressing perempuan lah kan, haha such as, shawl, blouse, baju kurung, skirt apa apa jelah unutuk perempuan. Haha , So, kepada perempuan or sesap yang suka window shooping (yeke?) haa boleh ahh ke kedai onnline ini. { sini }

Awesome Giveaway by Miaae Dorra

CLICK BANNER UNTUK JOIN

Awesome Giveaway yang dianjurkan oleh Miaae Dorra yang menawarkan hadiah hadiah menarik menanti anda. Kami mencari seramai 10 orang pemenang. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari ramai ramai memeriahkan Awesome Giveaway ini. { senarai hadiah }

Star Stella ( Shawl Seller )

Assalamualaikum .

Hai , rajinnya haku update harini. Hehe . Hai nak promosi samtin ni. kepada semua gegurl diluar sana yang memang minat akan SHAWL, boleh lah like, singgah, jenguk, dan beli kat sini.


Semua shawls yang dijual dibuat drpd kain Japanese Chiffon yang berkualiti.. 
Mudah dibentuk dan tidak panas... terdapat plain shawl, duo colored shawl dan trio coloured shawl.... 
Hikhik, jadi apa tunggu , klik dan beli lah ya :D

Sponsor Duo Giveaway by Azlan & Syara (Nabilah)

Assalamualaikum,

hai, JUMPA LAGI, Harini rasa nak review ngan bagi cursor sekali untuk pemenang. Hekhek. Ada masalah ke ? Takde kan. Hehe . SO ... :P


LINK BLOG
Hikhik, dah tengok dah blog beliau . Hehe sebenarnya warna skin blognya tidaklah warna ungu, tah apahal tak tahu masalah blogger ni tetiba jadi camtu. Hehe , sebernanya masuk blog beliau , aaah warna nya lembut je senarnya , kiut jaa. Haha . Nak dikatakan kalau korang bosan boleh juga jejak blog ni, sebab tuan blog ni rajin join ga , kan nabilah ? ahaha . Kay tuje , apa apa korang singgahlah sana yaa :D TQ . byee .

Ohh lupa ni cursor yang saya sponsor . :)

http://2.bp.blogspot.com/-Okm8nscFynQ/UrespqLUCaI/AAAAAAAAA9M/ByG42ZzGH5U/s1600/Cursor+SPonsor+Azlan+11.png

Hmm, okay kepada nabilah , kalau Cursor tak fit gtaw eh . :D TQ . :) Terima kasih sudi terima kursor dan hadiah yang tak seberapa ni :D

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 5

ASSALAMUALAIKUM , lama tak join GA .

Sponsor Awesome December Giveaway by Mazni (Arrien)

Assalamualaikum,

Semalam hehe,dapat lagi mesej dari pemenang Awesome December Giveaway by Mazni. Hehe seperti biasalah , hadiah yang disponsor oleh aku memang tak seberapa, rasa malu pun ada lagi lagi untuk kak arrien. Hehe, aku rasa kornag yang baca ni pun maybe dah kenal kan kak arien ? Huhu, yelah , aku yang tak seberapa kena taja cursor je pulak tu untuk blog kak arrien . haha malu gila rasa . Takpe . Insya'allah nanti bila aku dah cukup duit boleh lah aku sponsor hadiah best best sikit.

So, saja nak review sekali.

http://arrienlove.blogspot.com/


So, amacam dah pergi.. ? Hehe Cantik kan . Kebetulan aku pun memang suka warna kelabu kelbu nak ke hitam so dia macam attractive sangat . Hihi. Lagi satu , dekat blog kak arrien ni banyak GA tahu yang beliau join. So korang yang takde kerja memang boleh lah singgah blog kak arrien tengok GA mana yang tengah jalan join, sebab admin pun selalu join GA berdasarkan blog kak arrien. hehe . So kornag boleh lah eh . Kak Arrien pun pembuat blogskin , comel comel gitu. Tapi rasnaya templat yang kak arrien pakai sekarang denim kot, tah tapi macam blogskin pun ada . Huhuhu Tak tahulah . Header blog tu pun simple tapi menarik :D Huhu So tak tahu nak komen apa dah . Haha Memang DAEBAK ah kan. :P

so, ini cursor yang saya dah buat untuk akak :D


http://2.bp.blogspot.com/-R-7UMhlyrh0/UrZcW1_0rAI/AAAAAAAAA8w/13FcK1xx2mg/s1600/Cursor+Sponsor+Arrien.png


jadinya kak arrien . hehe nak ambil ambil lah , sebab akak punya blog pun cantik, cursor akak pun dah own made by akak, rasa malu pula. Huhu . LOL . Kay tu je kaybye :D

Pencarian Sponsor (TAMAT)


STICKY POST
ASSALAMUALAIKUM

*UPDATED * TAMAT

Maka dengan ini saya akan mula membuat pencarian sponsor untuk  first giveaway yang akan berlangsung bila bila masa sahaja .

Barang yang diterima :-
Barang Pos (Notebook, keychain, button badge etc.)
Blog Stuff ( Header, cursor, review blog , doodle etc.) *Beberapa orang yang terawal*
Topup ( RM2 , RM5 sahaja tidak perlu sehingga RM10)

Kelebihan menjadi sponsor:-
- Folowers Blog akan bertambah
- Trafik blog pun akan meningkat
- Likers page akan bertambah
- Followers di Twitter / Insta juga mungkin akan bertambah

Syarat Syarat:-
- Warganegara Malaysia
- Mempunyai samaada akaun {Twitter|Facebook|Blog|Instagram}
- Jujur dan amanah

Berminat ? Alhamdulillah , sekiranya barangan sudah penuh , saya akan updated. Dan sekiranya tiada sponsor, GA dibatalkan. Saya cuba hari lain. Jadi kepada siapa yang berminat PM saya di sini ...

> SINI <
TARGET : 21hb Dec 13( Pencarian Tamat )


Borang :-
  • Nama :
  • URL Blog :
  • Barang yang hendak disponsor :
  • Jumlah barang ( untuk berapa orang) :
  • Syarat : *Maksimum 2* 

Sponsor Awesome December Giveaway by Mazni (Miza)

Assalamualaikum ,

So semalam memang seharian tak onnline , dah malam baru buka FB . Dan nampak ada mesej rupanya mesej dari pemenang Awesome December Giveaway by Mazni . hehe . Tahniah pemenang . Soo ini pemenangnyaa.. saja nak review .



LINK BLOG BELIAU
Soo, dah tengok dah blog diaa ? Haa  , masuk masuk . alololo chomelnya blog dia. huhu , blog penuh dengan segala cerita . Tapi memang ohsem , baca cerita blog beliau insya'allah pahala pun dapat . Setiap entrinya banyak dengan pujian pujian ke-atas-NYA . Insya'allah . kan , soo . Barang yang ditaja oleh admin hanyalah cursor.. Yang review ni saja je . hehehe .

Soo ini cursor nya cik miza :)

Cursor pertama

http://1.bp.blogspot.com/-qlCDGAw5N8Q/UrJ8L7SHhxI/AAAAAAAAA8M/v0-9GQ-nQCI/s1600/cursor+sponsor.png


Cursor kedua dan yang dah dipuas hati. haaa


http://4.bp.blogspot.com/-lhCfpD0mmS8/UrJ8hhysZyI/AAAAAAAAA8U/NOKa6eVX1qQ/s1600/cursor+sponsor+chokie.png

Hehe , kepada pemenang , ambillah mana yang berkenan yaaa . Sekian tu je Assalamualaikum..

Real Giveaway by Arrien Amani

Assalamualaikum :)
CLICK BANNER TO JOIN!
Real Giveaway ini dianjurkan oleh Arrien Amani. Ini merupakan Giveaway pertama arrien amani. Seramai 58 peserta bertuah dicari untuk memenangi Real Giveaway ini. Pemilihan pemenang berdasarkan Top Refferal & Random. Jadi jom kita meriahkan Real Giveaway By Arrien Amani! Giveaway berlangsung dari 11/12/2013 - 11/1/2014.

The First Giveaway By Ken, Atiqah & Zack

[ CLICK BANNER UNTUK JOIN ]

First giveaway yang dianjurkan oleh Ken , Atiqah dan Zack yang menawarkan hadiah-hadiah menarik menanti anda. Kami mencari seramai 53 orang pemenang. Pemilihan pemenang berdasarkan Top referral dan Random.org. Jadi, mari meriahkan GA pertama kami ini. { senarai hadiah }

{ AKU PASTI MENANG }

Simple Segmen by IKA

http://i.imgur.com/02IAERY.gif



JAWAPAN BOLEH DIBERI DALAM BAHASA INGGERIS ATAUPUN BAHASA MELAYU


JUST IF...


1. If i woke up one morning and find myself had switched bodies with someone i know, i will gunakan kesempatan itu untuk kenakan orang

2. If i have to be an animal, i would choose to be burung because burung hidup bebas terbang diudara tanpa ada halangan *ceh dah macam lagu ella*

3. If i had only 24 hours to live, i will beribadat sahaja. Insya'Allah

4. If a classmate asked me for the answer to a question during an exam while the teacher was not looking, i will pastikan yang dia kawan baik atau tidak, kalau tak berapa ngam sorry ahh . :P

5. If the whole world were listening to me, i will say I am Muslim , and Im not a terrorist

6. If i am a rich person, i will tolong keluarga dulu, pastu beli apa yang saya kehendaki

7.  If i am an ice cream, i will choose vanilla flavor flavor because vanilla putih, nampak tu auwmm je.

8. If someone's underwear was showing, i will "menjatuhkan maruah"*dalam hati

9. If i can change one of the bad habits that i have, i would change the laziness

10. If i am a superhero, i would like to be super saiyaan

11. If a film director made a movie of my life, i would like to play as romeo

12. If were invited to have a tea with the queen of england, i would say "Can bring me jenifer lopez?"

13. If i were the president of the united states, the problem or concern would i work on first is masalah kemanusiaan 

14. If i had to describe myself using three words, it would be Lazy, Lazy, Lazy

15. If i could be anybody besides myself, i would be myself, because apa yang kita ada. Tu jelah rezeki kita, Terima ..




JOM JOIN. HADIAH MENARIK MENANTI ANDA.

Mega Giveaway by Mojatcerewet.com


ASSALAMUALAIKUM

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com
KLIK BANNER UNTUK JOIN

Jom join Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com sejumlah RM255 Topup untuk dimenangi! Klik banner atau klik SINI untuk join !

Mega Topup GiveAway By Mojatcerewet.com dianjurkan oleh Mojat dan disponsor oleh Adam Faiz,Fatin Farhanah,Munirah Rahman,Aina roseberry,Ana Ahmad,Cik Amal,Kasih Lestari Abadi,Anis AMira,Izyanyancinnamon,Maisarah,Hawa Syazana dan coretanku inpirasiku !

Saya Nak RM 100 daripada Lyssa Faizureen !

Assalamualaikum


Hai Kak Lyssa , Kak Lyssa nak tahu blog kita dah berapa tahun ? Huhu . 

Blog kita dah 4 tahun , tapi 2 tahun tu tak aktif dan blog tersangat hodoh . Dua tahun lagi tuh baru pandai edit blog dan baru rajin ber-blogging,blogwalking,join segment or GA . Huhu . 

Blog kita lagi tu dari blog akak , tapi blog akak lagi FEMES dari kita . Congrats Kak :D
Anyway, saya pun ada pakai tuto dari akak . OhSEM~

Saya Tag ................................ Kak Deno , Kak Atiqah , dan Kak Safiena./ Saya tag kat CBOX mereka.