Menghargai pemberian orang ?

 Ohoho ! rasa rajin pula nak update hari ini . hehe , hari ini I nak bincangkan topik tentang orang tu menghargai pemberian kita or sesiapalah , atau tak .LOL !



Firstly *excited doeh nak bagi pandangan* haha . LOL !

1.Cara dia terima pemberian tu .
Okay , nak tahu cara diorang terima hadiah , huhu . Firstly , muka dia akan teruja . Then dia akan kata , "Wah , Ya Allah ! terima kasih lah sebab bagi aku hadiah , susah susah je" sambil dia tersenyum . Aaaaa , Comel muka dia senyum :P

2.Cara dia jaga Pemberian tu .
Second , cara dia jaga hadiah tu . lain macam you knows ? cara dia akan lebih kurang macam ni . Mungkin dia akan simpan dalam beg*kalau kawan sekolah bagi* . tapi , dia simpan hadiah tu memang tapak kat bawah , dia tak letak main campak je macam sesetengah orang yang tak tahu menghargai pemberian orang .Dia akan bawa kemana sahaja beg yang berisi hadiah tu . dan dia akan jaga gila , jadi kalau korang ada jumpa kawan korang macam tu , yang emmang jaga gila beg tu . mungkin ada sesuatu yang sangat bermakna bagi dia .

3.Sayangnya dia dengan pemberian tu.
haa , bila korang tengok kawan kau jaga sangat beg yang berisi hadiah tu . mesti korang dah tahu tu ada hadiah . Then , korang sebagai manusia yang Ingin Tahu , korang pun akan bertanya dengan dia "Wei , apa hadiah yang kau dapat?" . Yess , itulah bendanya .then Yang aku nak cakap bertapa dia sayang sangat kat hadiah tu , dia takkan bagi kau tengok hadiah tu . JADI , kalau diorang tak bagi korang tengok apa hadiah tu , janganlah pula korang kata , "Ohh , macam ni kawan dengan muka duckface*".Kalau korang kawan dia , kenapa tak kasi hadiah ? haha . LOL !*lagi* . kay back to the topic , dia sebenarnya sayang hadiah tu . mungkin itu first time dia dapat hadiah . maybe . jadi jangan judge diorang ka .

Conclusion::Berterima kasihlah kepada orang yang berikan pemberian tu dekat korang . kay . bye . merepek ? Tak paham . jomlah ke page ni dan tanya di LINK ini , dan jangan lupa . LIKE kay . Tata titi tutu ..

Assalamualaikum .

Tiada ulasan: