Tahun Baru,Azam Baru

Assalamualaikum , dengan rasa rendah diri aku bersyukur kerana aku masih lagi diberi peluang untuk hidup pada penghujung tahu 2012 ni.Alhamdulillah,aku dapat menikmati 2012 sehingga ke penghujungnya.Buat pengetahuan semua , Esok (1.1.13) kita telah masuk tahun masihi yang baru iaitu Dua Ribu Tiga Belas(2013).Walaupun kita sudah lama menyambut awal muharam(HIJRAH), tapi kali ini kita menyambut tahun baharu bagi(Masihi) iaitu perkiraan tahun sebelum Nabi kita , Nabi Muhammad S.A.W dan para sahabat berhijrah dari kota Mekah ke Kota Madinah.

Okay , jadi selamat tahun baru kepada semua manusia . Huhu XD


Hehe , Itu stolen pic , BIASANYA , bila dah awal tahun , mesti semua orang ada azam kan ? So, apa azam korang ? kay tak payah jawab kat sini , jawab dalam hati je XD.malas layan hehe . I got new AZAM for this year,kalau nak tahu pergi ke SINI untuk tahu azam aku.LOL , taknak tahu pun tak pe .Jadi korang dah baca kan entry aku yang tadi ? So,from that's entry you know yang aku akan kurangkan penggunaan KOMPUTER , so maybe aku akan jarang update blog ini,Tapi teruskanlah kesetiaan anda dengan blog ini , ecececeh .

Nikmatilah gambar bunga api ni . Huhu , cantik :) tapi bagi aku kalau nak lagi cantik bunga api tahun 2012 dekat cina,tengok gambar dibawah :-

Malaysia 

China 
See , cantikkan bunga api negara China.kaylah anyway , selamat menyambut Tahun baru , bukan cina . Tapi tahun baru.XD Ingat , jangan salah rai pergi pavilion bagai,sesatlah korang nanti . XD , Kalau aku rajin aku masukkan pendangan bunga api dari bukit rumah aku XD .

KayBye assalamualaikum . XD Selamat Tahun Baru .

Menjelang Tiba!

Yeay ! Tepuk tangan .... 2013 dah nak menjelang tiba ! Wohooo ! *apa yang best sangat 2012 nak pergi tinggalkan kita?* , eh gila kau , aku dah tak sabar nak berubah you know. Ya ! FYI,aku memang dah nekad , tahun depan aku nak berubah , means berhijrah .Bukankah berhijrah tu SUNAT ! hehe . XD

Ya ! Aku admit gila tahun ni,result aku tahun ni teruk bagi aku . Aku cuma dapat 2A je,yang lain semua B dan C . Paling aku pedih tengok Huruf "E" grrr, memang sedih gila . Tapi nak buat macam mana? Dah aku yang taknak belajar , dan sibuk dengan Facebook sampai aku kurang tumpukan perhatian pada pelajaran.So , aku nak ubah segala galanya , Insya'Allah semoga segalanya dipermudahkan.And , Aku ingin kurangkan penggunaan komputer aku,maybe aku still guna sebab ketagihan aku menaip mesti melekat dalam jiwa aku.TAPI AKU AKAN KURANGKAN , mungkin dengan cara tu , aku dapat tumpukan perhatian pada pelajaran.

DAN KETAHUILAH INI ADALAH AZAM AKU TAHUN 2013! AKU NAK KEHIDUPAN AKU AKAN DATANG TERJAMIN , INSYA'ALLAH , DOAKAN AKU YA KORANG SEMUA.

 Nantikan entri aku akan datang mengenai 2013 . Hehe , XD semuga ketemu lagi. Act,entry ni saja je nak taip . Bosan tengok blog ni takde entri baru.huhuhu . Tunggu ya entri akan datang .. :D

Kaybye, Assalamualaikum ..

Segmen Siapa Paling Jujur

Ohhoho , hari ini aku nak join lagi satu contest . huhu . siapa nak join ? klik SINI kay .. 


http://3.bp.blogspot.com/-a2W5lL6hTI4/UL4ZpHj0ZoI/AAAAAAAAGz0/TsqQeW-Muak/s320/jujur.jpg
*Follow Owner(BLOG) ,selesai.
*Follow Blog(Rakan Owner) , selesai.
*Follow Sponsor,selesai.
*Like Fanpage,selesai.
*Mangsa tag , Pedot
Facebook saya , :) SINI

Dia ada bagi soalan dan kitorang kena jawab dengan JUJUR , Cool dan gila gila honest.Jom tengok soalan dia . 
  1. apa akan you buat kalau tiba-tiba ada budak kecik tumpahkan kuah kari kat baju paling you sayang :
    Eh, gila tak marah,tu baju yang aku sayang tu . Heh , tapi mungkin aku akan sabar kalau mak bapak budak tu ada dekat depan aku.TAPI ! Kalau dia tak minta maaf , memang aku cari dia sampai dapat.
  2. pernah tak you terkentut kuat sampai ada orang dengar :
    Soalan yang memang senang nak jawab , series , mestilah pernah.Hahaha,tapi selalunya kentut berbunyi ni tak bau sangat tak macam kentut tak berbunyi baunya kuat dan ianya MISTERI.
  3. pernah tak you korek hidung tiba tiba ada orang perasan :
    Pernah waktu kat sekolah , time darjah 4 ke 5,tak ingat . haha , waktu tu cikgu takde dekat kelas jadi kitorang enjoy.Kawan aku main dekat belakang kelas , aku duduk kat meja korek hidung,akhirnya terkantoi dengan kawan.Bila diingatkan balik alahai , tak maturednya aku waktu tu.
  4. bila kali terakhir you menangis ? sertakan bila masanya tu dan sebab apa :Waktu dapat tahu cikgu nak pindah,sedihnya aku,nasib baik aku dapattahu cikgu pindah melalui Facebook kalau tidak buat malu je aku nangis kat sekolah , aku nangis tu dalam pukul , tak pasti mungkin 4,5 atau 6 tapi aku pasti petang.
  5. mase kecik kecik , ape budak budak sebaye you selalu ejek you :
    Huhu,bila diingatkan balik waktu aku tabika,aku masih takde kereta , Jadi aku pergi sekolah memang bapa I hantar ke tabika,kadang kadang mak I hantar*k,gedik*.Act,bapa I waktu tu ada motor baru,tapi ada pula penyangak yang curi motor bapa aku,jadi nasib baik ada arwah pakcik aku bagi abah aku motor,nak jadikan cerita  satu haritu , Abah aku hantar aku ke tabika , ada pula kawan aku yang bernama PUTRA , duduk dekat depan pintu pagar,kebetulan waktu tu dia paling kaya , dia nampak abah aku hantar aku , then dia kata "Hahahaha, Naik moto je ke ? kenapa buruk sangat motor tu tengok bapak aku ada kereta Gen 2". Putra memang terkenal dengan keangkuhan dan kesombongan dia , dah lah tak pandai poyo pulak tu.Jadi aku selalu ejek SiPut . hehe *jahatkan aku*
  6. berapa berat badan you sekarang :
    Alahai ini pun nak tanya.haha , kaylah , cuba tengok gambar aku kat sidebar tu , nampak tembam kan , tipu lah kalau berat aku cuma 30kg lebih je.haha . kay berat aku 40kg lebih XD
  7. ape you akan buat kalau you tengah marah gilaa :
    Aku akan masuk bilik,hempas pintu , kunci pintu dan nangis , jujurlah , aku benci nak pukul pukul orang,aku lebih suka menangis.dengan menangis aku rasa diri aku lagi tenang dari menumbuk orang.
  8. matapelajaran paling k.o masa sekolah :
    Argghh ! Dengan bangga dan jujurnya aku kata , subjek yang paling memusuhi aku , subjek SAINS . grrr , aku pun sedih kenapa SAINS asyik tak suka aku . huhu . T.T
  9. adakah you pernah bergaduh masa sekolah dulu sampai bertekak memaki mengherdik musuh you . ceritakan :
    Series pernah , pernah bertekak , pernah bergaduh , tapi seperti yang aku katakan , aku tak suka bertumbuk . cara aku lepaskan geram , aku tak keluar rehat dan langsung tak bercakap dengn dia selama satu bulan , mungkin setahun dan mungkin selamanya .
  10. orang pertama you jatuh hati masa sekolah rendah dan mase darjah berapa(tak perlu letak nama) :
    Haha , soalan maut , nasib baik tak payah letak nama , haha .Kaylah , waktu tu darjah 3.Sekolah Rendah AGama.Hehehe , nama rahsia . :P
  11. you pertama kali couple masa umur berapa :
    Jawapan yang ringkas dan mudah faham , I tak pernah COUPLE , DOSA !
  12. berapa lame you penah kapel dgn seseorang dan tahun bila :
    Kan dah kata , tak pernah .. -.-
  13. last you putus sebab apa :
    Ya Allah , kenapa tak paham bahasa . orang dah kata tak pernah tak pernah lah . Grrrr ~ *Ceh emoo*
  14. adakah you pernah buat your mother menangis dan kenapa :
    Gila tak pernah , mestilah pernah . huhu , tapi tak ingat lah sebab apa , mungkin sebab I tak hormat dia , huhu rasa menyesal ..
  15. bila dok sorang sorang , ape mesti you buat :
    Aku akan termenung , dan tengok orang sekeliling. Tak minat heh aku nak dengar lagu apa semua .
  16. keputusan upsr you :
    Keputusan ? wau terperinci dia tanya . haha . Kaylah, Aku takdelah pandai sangat macam sesetengah orang.dan aku pemalas baca buku , aku malas semuanya . AKU BUKAN SUKA SANGAT BACA BUKU DOK MENGHADAP BUKU 24/7 .haha . Aku selalunya dapat 3A2B , 2A3B.dan waktu percubaan UPSR aku dapat 1A,4B.Grrrr , gila seram waktu tu . haha . tapi alhamdulillah walaupun keputusan aku tak gempak , aku dapat juga 4A 1B , alhamdulillah ..
  17. you nak kawen masa umur berapa dan kenapa :
    ohh , itu tak fikir lagi . Aku cuma fikir nak kumpul dulu duit , enjoy dulu dengan duit sendiri , nak beli apa yang kita nak baru boleh fikir pasal kahwin,dan waktu tu barulah terjamin masa depa keluarga . ececeh .
  18. you selalu berangan tentang ape :
    Jadi jutawan , haha . Aku selalu fikir , kalau jadi jutawan aku boleh beli macam macam , tapi aku tak pernah pula aku fikir tentang mati sedangkan yang paling dekat dengan kita adalah Mati . Itulah kita sekarang mudah terpedaya dengan tipu daya SYAITAN . hmmm..
  19. perkara yang you paling tak suka tapi ia selalu berlaku dalam hidup you :
    Abang selalu marah marah , dan benci aku . aku memang tak suka hidup kalau macam tu , aku nak abang yang selalu faham perasaan aku. :( * muka sedih*
  20. perkara paling you suka tapi pernah berlaku sekali je dalam hidup you :
    Hmm , perkara yang paling aku suka waktu aku darjah 5 , waktu tu aku rasa iman aku kental, aku solat penuh,banyak puasa sunat . Entahlah tapi aku sejak darjah enam solat aku ayik tertinggal,puasa sunat hmm , adalah sekali dua . Waktu darjah 5 sajalah aku merasa semua tu , dan aku harap tahun depan aku akan jadi macam aku darjah 5.insya'Allah . amin .. doakan aku ya :D
  21. blogger yang paling you suka dan sebab ape you suka dia :
    Ayeem Ayam , huhu sebab blog dia best cantik menarik tertarik dia memang deboom . haha Walaupun ada unsur 18sx tapi aku suka blog dia , cuba korang tengok sendiri , tapi dia dah tak aktif , dia suka menggunakan Adobe Flash . :D
  22. sesuatu yang you tak suka bila blogwalking :Ada blog yang takde Cbox,dan takde button follow kat situ . AKu nak dia follow balik*ceh batak followers*
  23. mase tahun bila you pertama kali buat facebook dan apa yang buat you terasa nak buat facebook :Waktu aku darjah 5, waktu tu aku tergerak hati nak buat sebab tengok abang aku semua dah ada jadi aku pun nak juga . XD
    24.you selalu bangun tidur pukul berapa :
     Tengoklah , kalau dah solat subuh I tidur balik , kadang solat subuh pun I tak buat . aihh , teruk teruk , yelah.. manusia mesti pernah tinggal solat punya . :) mudah mudahan aku berubah satu hari nanti ,
hope tahun depan aku berhijrah .. aminn

    25.kritikan terhadap blog saya :
       Blog yang cantik ringkas , simple , warna yang menenangkan ,Gabungan warna lelaki dan perempuan (Biru dan pink) Ilikee , semoga menjadi blogger yang berjaya :D

Alhamdulillah , selesai menjawab . harap menang aminn .. XD




Perempuan cari couple

Uyayaya ! Baca title post tu,HOT gila title tu kan? "Perempuan cari COUPLE" haaaaaa...Sekarang ni sedang berlaku fenomena ini.That's ahy aku kata HOT cerita ni.Memang tak tahu malu.hahaha.

Bila kita ceritakan benda ni kat perempuan , diorang akan kata "Alah,dulu Siti Khadijah yang pinang Nabi".Hey girls,please jangan libatkan Nabi kita dalam hal ini.DOSA ! Lagipun,Siti Khadijah dulu pinang Nabi sebab kejujuran Nabi.Sweet kan? itulah baru boleh dikatakan Sweet,bukan macam Korang sekarang minta couple dengan laki sebab diorang Handsome.habistu kesian lelaki yang tak handsome,diorang pun ada hati dan perasaan . LOL.Ngarut sudah.

Dan ada pepatah melayu mengatakan , Orang perempuan yang jenis macam sekarang ni ibarat "Perigi mencari timba".Ishh ! Malunya kalau macam tu.hahahaXD.

*stolen pic

Haaa , perasan tak maksud , timba tu gayung , perigi itu macam orang sekarang guna , baldi.Jadi bila kita nak mandi mestilah kita ambil gayung pergi dekat baldi bukannya ambil baldi pergi dekat gayung.Haha , series lawak.Cehh ..

Ingat , Couple tu HARAM takde istilah Couple dalam dunia . XD Ingat ! Ikatan yang sah adalah sebaik baik ikatan.Kalau CoUplE takpayah nak bangga lah konon , korang dah ada pasangan . XD


Sweet gitu . LOL .
Haha , Kaybye . Ngarut . maaf kalau ada tersinggungkan hati yang membaca.Segalanya yang buruk datangnya dari saya,dan segala yang Baik datangnya dari Allah..

Bernikah adalah sebaik baik ikatan.

Quick Segment: Why We Love Blogging? By Najihah Najmy

http://2.bp.blogspot.com/-dM95eQVn6aY/UNsMx6hzNUI/AAAAAAAAAxc/iV2qPx3usn0/s320/Banner!.jpg

Nak join ? jom klik SINI .. 


1- Suka berblogging sebab kita mampu luahkan perasaan,takdelah penat sangat.nak tulis dalam diari,dan satu lagi takdelah guna dakwat pen (Tak Membazir dakwat Pen).

2- Dapat berinteraksi dengan pelbagai cara,tidak kiralah melalui gambar atau lain lain.

3- Dapat mengisi masa lapang seperti berkongsi rahsia,tips,resepi dan lain lain.

4- Melalui blogging juga kita mampu berdakwah(ikut hati) dengan mudah,kerana blog adalah umum,seluruh negara,benua,lautan semua boleh baca.Tidak perlu susah susah kumpul orang untuk beri ceramah.Kadang kadang kita ada sifat malu untuk bercakap "Face to Face" jadi dengan menggunakan blog kita tidak akan rasa malu .

5- Lebih baik berblogging dari menghabiskan masa dengan kawan yang suka melepak.Sekurang kurangnya,kita berblogging ibu bapa jadi pemerhati di rumah.Kalau kita keluar belum tentu kita selamat entah kita dirompak atau buat perkara yang dilarang.

6-Dapat berblogging atau bersosial hanya di rumah,tidak perlu mengeluarkan kos(cema elektrik).

7-Kita juga mampu menjana pendapatan melalui Nuffnang,Churp Churp dan lain lain .

8- selain itu kita mampu mengumpul rakan baharu,iaitu rakan blogger yang lain.(emgeratkan silaturrahim)

9- Kita juga dapat melatih diri atau memperbaiki penulisan kita melalu entry entry yang kita post .(Bila kita baca balik entry entry kita yang lama,bila ada yang tidak sedap didengar kita akan meperbaikinya sedikit demi sedikit)

10-Melalui blogging kita akan jumpa perkataan baru , contoh kita baru je belajar english dan kita tak tahu maksud "eventhough" yang rakan kita tulis di Blog.jadi mesti kita akan search google,dan akhirnya kita dapat belajar perkataan baru.Haaa , itu namanya rezeki . :D

Bukti*
Okay, Alhamdulillah semua syarat yang ditetapkan saya dah ikut 
Harap menang,insya'Allah..Amin.....

Segmen 3 Hari : Kenali Kawan Baik by Syazlia Dan Husna


http://i1243.photobucket.com/albums/gg555/husnaalyas/banner_zpsc3ec8984.jpg

Today I would like to join a contest,super duper contest . LOL .*broken english*. Segmennya actually 3 hari je, dan hari ini(khamis) hari terakhir.last minit lah kiranya ni. hehe .

Syaratnya mudah dan simple*sama je*.Contest nya pasal kawan baik . Ya ! Dulu aku ad sorang kawan baik waktu sekolah rendah . huhu . Rindu sama kau XD. Alif . ececeh

Soalan yang diaju oleh mereka:-

1) Nama kawan baik : Alif Heiqal bin Fahmi Omar
2) Umur :13 tahun(2012)sama dengan aku . hehe , ohsem ketinggian lebih kurang,tapi tak tahu kalau sekarang dia lagi tinggi dari aku.Hoho
3) Tarikh Lahir :7.7.1999 pukul 7malam 7minit 7 saat. ohh , waktu first time tengok sijil lahir , ohsem gila nombor tu . haha Cayya lah kau lip.
4) Bersekolah di :Dulu "SK (L) Methodist Sentul" dan sekarang kami dah berpisah, dia menyambung pelajarannya di "SMK (L) Methodist Sentul"
5) Sifat yang korang suka mengenai kawan baik korang : Sifat dia memang best , sifat dia MIX . Happening,Gila Gila,dan paling tak tahan dia suka Lisa Surihani*opps,terbocor rahsia*
6) Sejak bila berkawan baik :Sejak 2008,waktu tu dia baru pindah dari Gombak , dan masuk ke Sekolah yang aku sekolah tu.Katanya dia pindah sebab waktu kat gombak dia selalu dibuli.hahaXD Kesian.
7) Kenangan yang paling kelakar/gila2 ketika bersama kawan baik :waktu kitorang ditangkap merokok*CEH itu tipu* Muka kitorang suci.Haha , Actually,waktu kitorang kena marahdengan cikgu time PJ, waktu tu ada ada kawan kitorang gaduh.Lepas cikgu dah marah semua,kitorang semua diam,Akhir sekali dia yang memecah kesunyian kat tengah padang tu,dia gelak kuat kuat . hahaXD Nasib baik cikgu tak perasan(cikgu dah beredar) . hehe

8) Ucapan untuk kawan baik korang :Hai Alif,dah lama aku tak jumpa kau,entah kau makin tinggi atau terbantut.hehe , Aku harap walaupun kita dah lama tak jumpa , kau still ingat aku . Bila aku ajak kau keluar,kau kata kau sibuk.kay takpe,mungkin kau study atau masih ada sifat pemalas dalam diri kau.Hope kau akan jadi manusia yang berguna pada masa hadapan.Hayatilah pesanan rakanmu ini . Hehe XD.Susah nak cari kawan yang segila kau.XD-salam ikhlas,kawanmu Zul/Aizat..

Kian Menjelma !

Guyss , apa yang kian menjelma ? ngeeee .. Hantu ? Jembalang ? ..ohh mulut korang merepek . tak baik kata macam tu . seram aku. hehe . Mestilah ............
..........
..........
.........
........
..........
.............
..........
............
...........
(haih,panjangnya)
.......

EDIT TAK CANTIK !
Today I nak cerita okay nostalgia I pada tahun ini*kay gedik*.Pada tahun ni aku mula menginjak ke alam baru,alam remaja XD Remaja yang terlampau muda..Haha act,aku baru masuk sekolah menengah tahun ni.MEMANG,sekolah tu(Maxwell) first time aku jejak kaki dekat Maxwell,rasa menyesal sangat apasal lah aku pilih sekolah ni.Aku sendiri pun tak tahu kenapa aku menyesal.Bila dah seminggu rasa okay,aku pun dah ada kawan walaupun tak ramai tapi aku ada kawan.Makan bersama , tidur bersama*eh melampau XD* hahhaa.Tiba lah satu masa tu, kawan aku yang dapat 5A dapat keputusan permohonan MRSM,SBP dan blablabla.Hmm , saat tu aku memang rasa kehilangan,rasa bosan nak ke sekolah.Sampailah tinggal 6 orang murid Islam dalam kelas aku.Memang mula mula rasa sunyi,Lama kelamaan aku mula gaulkan diri dengan kawan aku yang lain.Akhirnya aku mampu untuk teruskan hidup tanpa dirinya*ceh , dah macam Gayboy*.

Aku pun mula okay dengan cikgu,dan aku mula menceburkan diri dalam *****(malu nak gtaw) tapi Suara LATAR Je .. Situasinya pun sama,waktu aku berlatih tu sesi pagi,act, aku sesi petang.Jadi aku jumpa lah abang abang sesi pagi.Bila dah sebulan tak sekolah kat sesi petang,rasa berkawan dengan budak sesi pagi dah rapat.Jadi mula mula nak berpisah memang susah akhirnya aku terima dengan redha (CEH GEDIK)..

Tibalah pula masa aku dengan CIKGU yang selalu main badminton dengan batch aku.Haha mula mula okay,then tiba satu masa tu , dia merajuk dnegan aku,haha.Tak cakap hampir seminggu kalau tidak bila jumpa mesti senyum ni waktu seminggu kami tak bertegur langsung.LAwak sungguh benda tu akalu diingat.Akhirnya dapat tahu yang cikgu nak pindah , kay mula mula sedih . tapi lama lama aku mula lupakan sedikit demi sedikit.

Sampailah aku mula rapat dengan CIkgu Mazita, Cikgu paling happening.Haha,pada mulanya aku memenag tak rapat dengan dia, sampailah bulan 6(Jun).waktu tu kitorang bertukar guru mata pelajaran BM sebab ada cikgu baru masuk jadi dirombak cikgu mata pelajaran BM.CIkgu mazita telah ditakdirkan untuk mengajar Kelas 1Azam(kelas aku) .Then bila dah ajar ajar , kami berinteraksi,kay ayat aku dah mula skema.Bila waktu aku bertugas dekat PSS Cikgu Mazita dengan Pengawas PSS senier akan ada , jadi waktu tulah kitorang(aku , kawan,senier dqan cikgu) mula rapat. Sampai lah akhir tahun , aku dapat tahu dari Facebook Cikgu Azimah,yang katanya Cikgu Mazita dah dapat keputusan dia berjaya pindah. aarggh ! Sampai hati cikgu Mazita.Tapi takpe , mungkin Cikgu Mazita ada reason tersendiri . Kay sekarang aku masih lagi ta boleh terima . huhu , apa lah nasib aku tahun depan dekat PSS.

tenangkan minda lepas baca entri aku panjang panjang ni*D
PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS PBS

aku rasa korang tahu apa kena dengan PBS malas nak cerita . XD LOL . hehe . mesti korang bosan baca history aku tahun ni. haha . anyway,korang perasan tak , tahun ni hidup aku penuh dengan apa ? haaaa ? Penuh dengan perpisahan kan ? itulah aku kata 2012 ini tak menyenangkan hidup aku,banyak nostalgia yang akan aku semat dalam hati.Hmm , aku susah nak terima perpisahan . Ketahuilahhh ! hahaha . Tapi aku terpaksa terima perpisahan ..


Printscreen dari fb aku @Official. LOL
Kay bye assalamualaikum.Tunggu entry seterusnya kalau nak tahu*kalau lah nak* apa yang terjadi malam tahun baru. Ingat Tahun baru jangan salah ra'i ..


Contest Cute Picture by storyofheartt :)


Klik SINI untuk join .


Kali ni aku join contest " Contest Cute Picture by storyofheartt :)",jadi ni gambar yang aku pertaruhkan XD..

*LOL ! Comel Sangat*tangan didada mata ke atas*



Year End Giveaway By Cik Bunny


http://3.bp.blogspot.com/-Ba8YEBSbWRo/ULrIoru09BI/AAAAAAAACCI/bGVJujC7XBg/s1600/bannerga.jpg

Klik SINI untuk Join


Haaa , nampak simple kan Banner tu .. haha , tapi kita join je,mana tahu hadiah tu meraki kan ? Kan rugi tak masuk XD .. 

Segala syarat yang ditetapkan semua dah di ikut,Hope boleh jadi juara XD aminnn.Terima kasih Cik Bunny sebab sudi buat GA ni XD hope perkara sebegini diteruskan setiap tahun.Hehe

Cari Baju

Ohhoho ! Dah lama aku tak update kat sini,last update hari hari Ahad haritu . Rindu korang,hehe.Actually walaupun aku tak update tapi aku still blogwalking plus follow blog orang . XD

Back to the title , "Cari Baju" . Semalam Kami (Mak,Abang dan aku) ke jalan ..... Tempat yang memang Popular walaupun sudah lama , memang sesak . Mana lagi kalau tak jalan TAR . Jalan yang paling popular kat KL , tak tahulah pula kalau korang orang terlampau Bandar sampai tak pandang jalan TAR . XD


*ini Wisma Yakin yang terletak berdekatan Masjid Jamek,KL*
Semalam lah perjalanan kami yang palaing cepat,sebelum ni kalau pergi beli baju sekolah dari pukul 10pagi balik rumah petang dalam pukul 6petang atau 7 petang.Semalam kitorang kesana Dalam pukul 2 dan balik pukul 5 . haaaaaa , cepat kan ? 3 jam ambil masa.Mahu taknya , jalan bukan main sesak , nasib baik nak LRT kalau naik kereta mesti Stuck mana mana . Alhamdulillah , dah selesai beli semua baju . XD Kitorang pun cuma ke Kamdar *Beli baju , Murah dan kainnya aku suka* * Dan Mydin , macam macam ada,murah dan sama je kualitinya* Mengapa Bayar Lebih? Belilah dengan harga borong*ceh dah macam promoter Mydin.
KAMDAR(Besar di jalan TAR) berdepan Coliseum.


Sayang MYDIN XD.


Then bila dah sampai rumah , mak ajak kitorang potong rambut . uuuu . *hari Sabtu haritu tak jadi potong*.
Bila selesai potong rambut , aku sedih kecewa plus hampa,HahaXD rambut yang selama ni aku bela sampai panjang dah dipotong . Huuuhuhuhuhu XD .

Gambar Hiasan*tiada kena mengena dengan yang hidup atau telah meninggal dunia XD*
Tengok gambar tu , Hati aku ada taman XD . LOL . hahahaXD ,kaybye.assalamualaikum ..

BlogWalking

Uyeyeye ! Hari ini aku ambil keputusan untuk berblogwalking . hehe . Done blogwalking . FYI , aku seorang yang malas blogwalking . hari ini aku jadi rajin nak blogwalking jadi hari ini lebih kurang 20 blog aku berjalan jalan . bukan setakat berjalan jalan Follow sekali .

setakat ni Alhamdulillah , hari ini aku blogwalking semuanya blog lawa lawa.dan aku dah follow blog korang . Ni malas nak cerita panjang . kay bye . assalamualaikum ..

Potong !

today , hari ini.Aku nak kena POTONG  Aarghhh ! Tolong ! Malas ! Bosan !

Rilek dulu , jangan fikir lain :P hehe . hari ini aku kena POTONG . potong apa ? jeng jeng jeng .... Heeh , aku nak kena potong . potong apa ? jeng jeng jeng .... Heeh , . potong apa ? jeng jeng jeng .... Heeh , . potong apa ? jeng jeng jeng .... Heeh , . potong apa ? jeng jeng jeng .... Heeh ,  (bengang kan?) hahaXD today aku kena potong ...(kay aku tahu korang dah meluat) RAMBUT . XD

sesungguhnya , aku nak korang tahu , dalam banyak benda yang paling aku benci Salah satu dan sebab yang tersenarai dalam diari hidup aku benda yang aku benci , POTONG RAMBUT.Grr~ Reason sebab aku benci nak potong rambut .

FIRST :-
Malas nak kena tunggu giliran,dah lah lama.Al maklumlah dekat kawasan rumah aku memang susah nak dapat BARBER yang berbangsa Melayu, sini semuanya INDIA.Grr~ Ini bukannya 1 MALAYSIA ni macam perkauman . XD

SECOND :-
Aku malas nak duduk kat kedai tu bukan main lama (tunggu org siap potong rambut).Yang lagi aku pelik , ada pula pakcik yang sudah lanjut usia , dalma lingkungan 80 tahun ke atas,mengada ngada nak juga potong rambut dia , padahal bukannya bekerja lagi.Ada yang terlebih Gedik boleh boleh juga nak trim Misai dengan janggut dia.Aku rasa macam nak je ambil pisau tolong hiriskan bibir dia.

THIRD :- (Alasan Utama)

aku paling malas potong rambut sebab(alasan utama) aku dah jaga rambut ni elok berhari hari,berminggu minggu , berbulan bulan then kena potong.HuhuXD sedih , tapi kalau waktu sekolah tu boleh lah terima kena potong rambut sebab itu syarat dan peraturan hendak berada di sekolah KERAJAAN.Jadi kepada siapa yang tak ikut syarat yang ditetapkan,boleh lah berhambus XD LOL. Gurau XD .

Kay bye. Conclusion cerita ni aku TAK SUKA POTONG RAMBUT XD Assalamualaikum

Terbukti !

Assalamualaikum . hai ! Hari ini 21.12.2012.*ada apa dengan 21.12.2012* alahai , korang tak tahu ke cerita yang kononnya omputeh kata hari ini Kiamat.Jadi alhamdulillah hari inisaat ini masih lagi tidak ada apa apa petanda bahawa hari ini kiamat.

Actually,aku dari dulu lagi tak percaya , aku pun tak tahu betul ke cerita yang kawan aku cerita pasal cerita "2012". Aku pun tak tahu , awat semua kawan aku percaya . ohh mungkin korang tak matang lagi waktu tu . hahaXD*gelak Jahat*. Al-Maklumlah waktu tu kitorang baru darjah Lima . Grr~

Dan sekarang! Kita sudah tahu sains itu menipu XD . Jangan percaya kan sains*ceh,Gurau*


Haaaa , ingat cerita tu ? mesti korang ingat . aku pernah dengar cerita yang kononnya waktu cerita tu semuanya orang mati kecuali dua orang manusia tu kononnya dia akan membawa generasi baru . *Haktuih . Jadi sekarang kita semua sudah tahu , yang Omputeh semuanya penipu , perosak agama , bangsa dan negara .jangan sesekali berkomplot dengan mereka.. Hmmm , jangan sesekali percaya kata kata orang yang penipu lagi pembohong XD.

Sebetulnya kita perlu buat amal ibadah supaya kita mampu mengahadapi kiamat . Ini tidak , semua takut konon 2012 kiamat tapi habuk pun takda . Grrr~ Kay sekian Zulaizat berceramah XD ..

Kay bye , assalamualaikum . Maaf kalau ada salah .

Photo Contest : Be Yourself ! by Hanna Nabiella

Assalamualaikum dan selamat sejahtera . bosan ya waktu waktu cuti ini jom join Contest ini .


Klik SINI untuk join * KLIK *


"Biar apapun rintangannya kita harus tempuhinya dengan tenang !"



"Berusaha untuk mecapai sesuatu yang kita inginkan"
Contest yang sangat menarik kak Farhana. XD



Two weeks left

Assalamualaikum,saya sihat.Awak sihat ? hmm tak sihat? pergi makan ubat kay.TC.LOL . Yah ! It's 2 weeks left before first sem school start*eh betul ke English aku?* . Dan aku masih Boring , bosan dan macam macam lagi.

First :- Cuti ni memang bosan , sebab tak kemana . Bila aku bosan aku ke The Mall dan FYI , The Mall tu jarak dengan rumah aku lebih kurang 2KM je.Huhu.Tapi memang kitorang dah biasa hidup macam ni,bila cuti duduk rumah atleast kami masih ada makanan.Dan tahun lepas tidak dijangka,Kak Ikin(Kak sedara@sepupu)dan abang alam bagitahu nak bawa kitorang ke Port Dickson. Wuhuuuu ! Best. haha biasalah budak jakun tak pernah sampai Pantai XD
2012


Second:-Barang sekolah satu apa pun tak beli lagi,means baju hijau(PSS)kasut hitam.arrghh ! semua tak beli.Buku Teks dah dapat,tapi aku just usik tulis nama je , Aku tak balut langsung buku Teks , tengoklah kalau malam ni aku rajin aku balut.hehe(20.12.2012). XD

Fuyyo! cantiknya buku.ceh act. gambar ni aku ambil kat Google.heheXD
Third:- Sekolah nak start , dan aku tak sedia nak hadapi sekolah tahun depan.Cikgu Mazita , Nak pindah (dia lah cikgu PSS yang happening gila,susah nak cari cikgu spoting macam cikgu Mazita*mungkin ada tapi setakat ini aku jumpa Cikgu Mazita yang paling Happening).CIkgu Hairul pun sama(Tapi mungkin tak terasa sangat sebab cikgu hairul sesi pagi*dan mungkin kitorang cuma akan terasa bila tak dapat main Badminton dengan cikgu*). Dan aku akan rindukan suasana bersama Cikgu Mazita dan Cikgu Hairul.Of course,Budak senier(sesi petang) Form 2 juga, suasana bila diorang bising waktu rehat,dan waktu diorang kacau budak form 1. uuuuu*Mungkin budak form 2 ni aku tak terasa sangat*. hmmm , Kenapalah cikgu nak pindah .. Haih.hmm , dan paling seram PBS.Memang tak tenteram betul . AKu akan rindu cikgu aku act.

Tudung Ungu*cikgu Mazita*-stolen pic

Cikgu Hairul

Seriesly , tahun depan memang macam takde life . Dan 2 minggu sahaja lagi 2012 akan meninggalkan kita T.T banyak kenangan 2012 .

Hmm.kaybye , takde mood assalamualaikumm.

It's OVER?

Seriesly , hari ini mesti budak Batch 1997 tension . Sebab result PMR keluar . muka korang aku tengok daha macam ni .
hehe , actually,korang rasa sedih sebab result korang agak menyedihkan . tapi bagi yang mendapat result yang memang Super Duper Awesome satu hari satu malam dok tengok slip keputusan.huhu , takpe , sabar jangan stress , sebab ini baru ujian permulaan bagi sekolah Menengah. SPM ada lagi . *korang mesti akan kata yang aku ni acah acah bagus je,tengoklah kau punya result nanti* takpe , sukahati koranglah nak kata apa . hehe aku just nasihat je . kay .Tapi ingat !adakah ianya sudah

jawapannya Belum lagi.Ramai orang yang tak berjaya waktu PMR , berjaya waktu SPM Jadi jangan mengalah. And angah ! semoga kau lebih berjaya dalam SPM akan datang ..

Kaybye , assalamualaikum .. :*

First Give away Huda Syafiqah(first Join)


Klik SINI untuk join

Tags
Alia
Aida
Zulkar9

Time Square

Memang dah dirancang , semalam kitorang (kawan aku dengan cikgu) nak ke TS , okay,kitorang pun gerak ke LRT.Okay , aku pendekkan cerita , kalau aku cerita panjang pun mungkin korang tak faham apa yang aku nak cerita sebab aku pun tak paham cerita .

Dah masuk Monorel , first okey,masuk je stesen Chow Kit , keadaan jadi serabut , grrr.Dengan Ca. Ya. Nun. Alif. yang asyik memekak , meraba raba tangan . huh! malas nak cerita lagi kitorang pun sampai di Time Square yang besar dan Gah namanya di KL *lah sangat*. masuk masuk , cikgu mengaharapkan aku dengan Imran dekat TS kali ni , aku selalunya masuk ikut pintu depan , tiba tiba semalam masuk ikut pintu belakang ,  mahu tak gila pening.Si Imrannya selalu ke Mid Valley , ni masuk Time Square memang tak tahu apa lah .haha XD.

Masuk masuk je kitorang , asyik turun naik lif , then kitorang cari cinemas malas nak decide waktu tu , kitorang pi makan . hehe XD . Dah selesai makan kitorang snap pic XD.


*nice kan? actually tak boleh duduk kat situ hahaXD*
dah selesai semua kitorang decide nak ke Bowling , tapi bila dah ke Bowling , tempat yang kitorang nak takde , jadi kitorang ke pusat memanah , datang datang , Masya'Allah mahalnya ! Takpe batalkan aje niatnya . Hampir 30 minit berjalan kosong , kitorang ke CInema , actually cikgu tak nak tengok wayang tapi cikgu Redha.Dah takde tempat lain lagi yang nak dituju jadi kitorang pilih "strawberi CInta"


aarggh ! nak kata best takdelah best sangat . huhu . sebab jalan ceritanya macam dah pernah tengok, Ngantuk Ngantuk . Tapi boleh lah juga , romantik .huhu . Act. "Istanbul Aku Datang" lagi best dari cerita ni.

Selesai tu kitorang ke Stesen LRT hang Tuah . haha , cikgu ingatkan dekat , cikgu sempat perli aku. hahaXD sorry cikgu buat cikgu ;enguh.haha . Lepas dah balik tu cikgu ingatkan nak belanja makan. Tapi yang si Bakri dengan Rashid nak balik, okay ikutkan jelah . Cikgu pun naik risau yang Rashid balik sendiri naik LRT dan bakri balik naik teksi . Akhirnya diorang selamat sampai . Alhamdulillah. Kitorang pula(aku ,imran dan cikgu) gerak ke The Mall , Cikgu nak belanja makan . aku pilih nasi Goreng kampung . Huhu . Boleh tahan jugalah nasi nya kalau tengah lapar .

Bila kitorang dah nak gerak balik ke rumah masing masing dapat pula mesej yang tak menyedapkan dan tak menceriakan hati.Seriesly hilang MOOD ! arrgh . haha . anyway best keluar dengan cikgu :D

Kay bye ! Assalamualaikum .XD

Dulu lain , sekarang lain

Hai ! assalamualaikum , dulu lain , sekarang lain . "Apa yang lain ?" haih ! Kome ni semua . tak nampak ke yop apa yang berbeza ? haih meh sini aku tunjuk ..

Header:-Dulu ................
Sekarang ....................


Haaa , Kay , dah tahu salah satunya ? Header yang dulu nampak seperti terlampau Seni (sangat) , haha , actually aku syaang header yang pertama ni , tapi ada orang suggest aku supaya tukar 
Haaa , nampak tak ? seorang hamba Allah dah hantar request pada aku dekat ask.fm aku Aizardz99 . tak tahu ke ask.fm tu untuk ditanya bukan untuk beri cadangan . LOL ! tapi takpe aku terima segala teguran dan aku taknak mengecewakan peminat , jadi aku tukarlah background blog aku dari stripes ke ke jeans ni . haaaa , bila aku dah tukar background , tengok tengok Header tu macam tak kena dengan background yang aku ubah .jadi itulah aku tukar header aku kepada header yang comel ni . aww . Catchy

Kan ? Comeil kan ? haha , kay aku tahu korang kata comel , jadi aku dah susah payah edit semua . korang pun support lah aku . LOL *Hebat snagat ke aku* WHAT EVER . Kay lah merapu . 



Cara Nak Buat Doodle.

Haaa , aku yakin mesti korang pernah merungut kan ? yang kononnya doodle yang korang ambil tu tak cantik lah , itu lah , inilah . haaa , cuba korang buat pula , senang ke payah ? JOM SAHUT CABARAN . Anyway Benda ni di kreditkan kepada Faqihah . :D Thanks , hope tak marah ya .

  
<object data="http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//3768/3768733_paint_www.swf" height="340" type="application/x-shockwave-flash" width="480"> </object>

Ambil kod ini , dan letaklah di blog korang kalau korang nak kawan kawan korang sahut cabaran . Selamat Mencuba ! 

Awesome Look !

Haha XD ! Yes , akhirnya aku telah membuat keputusan untuk mencantikkan blog aku yang satu ni , *Cantik sangat ke* DO I CARE , kau CARE ke tak ?. LOL.Actually aku dah cuba juga beberapa kali nak ubah template blog ini ke Denim Template , sebab bagi aku denim lebih kemas dari simple. "Classic Template (Blogskin)" , ohh actually aku tak suka guna blogskin , bagi aku orang tu tak kreatif , yang dia tahu cuma nak ubah coding , macam denim dan simple bagi aku orang tu kreatif . Dan lebih aku suka template Denim sebab dia kemas *Eh bukan dah cakap ke?*.

Kay , back to the topic , aku dah cuba lah sebelum ni , nak tukar blog ni ke denim template tapi asyik tak berhasil . Arrgh ! then aku buat account blog lain , dan aku cuba menjadi pula . Haih ! melebih kau code , blog aku yang tersangat popular ni kau tak kasi aku ubah coding , blog yang aku buat suka suka boleh pula menjadi . -.- sabar jelah . DAN bila aku dah malas sangat nak buat , hati aku berkata"apa kata kau ambil je coding yang kau dah ubah sikit sikit kat blog yang kau saja cuba cuba haritu." haha , dan AKU BERJAYA ! yeay , tepuk tangan .

Then , bila aku dah ubah itu dah ini , akhirnya berjaya , tetapi ada sedikit masalah , layout aku asyik berterabur . haha . dan pasti kalau korang ke blog Mr. Biru korang akan lihat , warna highlight , Scroll bar , dannn . kebanyakan nya sama. huhu . memang aku suka blog Mr. Biru , dan aku rasa aku nak mulakan balik zaman berblogging aku dekat akaun Mr. Biru , sebab dia simple dan menarik , Tapi disebabkan aku taknak hampakan peminat , aku teruskan berblog di akaun ini.LOL . Eh tak tahu ke aku ada peminat ? dulu kat sekolah rendah selalu juga dapat surat, means surat pengumuman , cuti, periksa , dan blablabla . eh tapi ada juga surat yang tertulis macam ni , ....
.............
..........
............
..........
............

"Assalamualaikum , awak ....................................................(eh mana boleh bagitahu , itu rahsia)". HahaXD actually banyak lagi aku kena edit blog ini .Blockquote aku tak buat lagi , dan blablabla . haha . dan saya mahu Berterima kasih kepada Adik Faqihah Husni yang banayak mengajar abang . " Eeei , geli aku dengar , haha " eh mestilah cakap macam tu , kena berbudi bahasa okay -.-" . Ceh , taklah aku kata macam tu sebab dia lagi muda dari aku,dan aku salut dekat dia , sebab baru dua tahun berblogging dan baru berusia 12 tahun , sudah mampu mengumpul  ....
Phuih ! memang abang tabik spring lah kat adik *Toing Toing* .Gempak . Aku masuk ni dah 4 tahun ada blog dan tahun inilah kiranya paling aktif . huhu ,korang mesti tertanya tanya kan ? mana entries aku yang dulu dulu . haha . actually aku dah delete , sebab ayat aku waktu dulu skema gila *Tahap gaban* sudah lah skema , ayat berbelit sampai haritu aku baca pun aku tak paham haha.dan segala galanya sudah berubah sekarang.HahaXD.dari dulu blog aku yang skema , dengan gambar aku yang bermacam rupa , dengan kartunnya , jamnya , dan memeang selekeh waktu tu .. "ceh ! FIKIR SEKARANG BLOG KAU CANTIK" eh suka hatilah , penat penat aku edit kau kata aku "masuk bakul angkat sendiri" . haha . dan actually , kalau korang tengok , blogger blogger yang berjaya , semuanya guna Simple atau Denim template , diorang takkan guna blogskin kay , Contohnya , " Ayeem Ayam , Hamzah Ian , Zack Zukhairi , Yuyu Zulaikha , Hanis Zalikha , Lyssa Faizureen , Fatin Liyana , Cik Epal dan ramai lagi , semuanya guna SImple atau Denim template kay . dan satu lagi , bagi aku siapa yang guna blogskin , dia punya blog tak eksklusif , tengok kepada sesiapa yang pernah guna blogskin , bila korang masuk blog kau rupa tu , lepastu search blog orang klik , tengok rupa sama " dan waktu tu korang mula rasa menyampah , kononnya dia tiru taste korang" dan kepada pengguna Denim dan Simple templat tidak akan rasa begitu walaupun ada sedikit yang sama , tetapi skin dan template nya berbeza . huhu . Maaf lah kalau ada menyinggung perasaan korang , huhu , Tapi , It's FACT kay . LOL ! kay lah cukup lah tu aku merapu harini , Karang tak pasal pasal kena sumbat Ikan Kerapu .

haha XD , Kay nak mamam naci lemak . :P Assalamualaikum , selamat bersarapan :D

12.12.12 ?

12.12.12 ? apa yang menarik sangat nombor tu , kerana , setiap hari anda akan mengalami nobor itu . Ketika 12:12:12 means 12(Jam)12(minit)12(saat) . haaaa ? Nampak tak konsepnya . lagi pun
....
...
.....
.....

Haaa ? dapat baca kan apa yang Ahmad tulis . huhu . sebenarnya nothing pun tarikh tu , dlama Islam takde disebut pun Nombor itu . And mungkin bagi korang istimewa sebab lepas ni tidak ada lagi nombor yangdirect macam tu . sebab tahun depan kita akan mengalami fenomena tahun 2013 . jadi takkan ada 13.13.13 sebab hanya ada 12 bulan dalam setahun . huhu . Eh anyway , jangan lupa harini dah 13.12.12 okay :D

Kaybye , assalamualaikum ..

Sekian Lama Menghilang

Yes ! Aku dapat muncul kembali setelah sekian lama menghilang . BTW , aku bukan menghilang ke mana pun , cuma aku tak boleh guna PC . aku cuma boleh guna PC waktu dia sibuk . Huhuhu . "Siapa Dia tu ?" , tak tahu cerita eh , bukan aku dah update ke entry lepas , yang dia nak balik rumah daha , "Abang Kau" ye lah , abang aku . huhu , aku maksudkan Abang aku . :3

What EVER , malas nak cerita pasal dia panjang panjang , jadi aku cut sikit cerita aku , Hoho , sepanjang aku menghilang kan diri , aku ambil keputusan untuk baca novel waktu malam , sebab aku kata nak baca buku bulan 12 ni . hehe tapi NOVEL itu BUKU juga kan :) Hehe , takpe nanti aku selak juga buku TEKS , dan aku akan buat persediaan sebelum peperangan batch 1999 & 2000 bermula :) YA! PBS . aarghh ! Jangan kau sebut perkataan itu . LOL .

Bac To The Topic , Aku ambil keputusan untuk baca novel , dan akhirnya aku pun ambil buku IMPIANA nukilan Kak Ainmaisarah yang aku beli waktu Pesta Buku haritu , Actually , aku dah baca IMPIANA , dan IMPIANA II , cuma belum berkesempatan nak baca IMPIANA III , diamana semua misteri yang ada di dalam IMPIANA dan IMPIANA II akan terbongkar didalam IMPIANA III ini , jadi kalau nak jalan penceritaan yang lebih menarik , pastikan anda semua baca buku IMPIANA I dan II dahulu sebelum III kerana dari situ anda akan berasa lebih suspense . Dan akhir sirinya IMPIANA FINALE , menceritakan....(LOL! Aku pun tak baca lagi).Cukup lah tu cerita pasal siri IMPIANA . Kay aku pun ambil IMPIANA 3, IMPIANA III adalah lebih tebal berbanding IMPIANA I dan II . Haha , bila tengok je aku jadi lemah semangat , Takpe , aku terus bangkit dari kecundang , aku baca , hehe . Buku tu ada lebih kurang 350 muka surat , dan akhirnya aku dapat baca 250 muka surat,ceritanya memang menarik dan menjadikan kita tertanya tanya , dan tak sabar nak tahu kesudahannya , ikutkan hati nak je aku sambung malam semalam , tapi dah mengantuk So, Aku Tarik selimut Pejam MATA , Tidur dan akhirnya dapat PAHALA sebab tidur itu IBADAH , puasa pun puas . hehe . Anyway cerita IMPIANA ni dah nak masuk ASTRO insya'Allah , tapi belum set lagi date bila keluar di Astro . MALANGNYA , AKU TIDAK ADA ASTRO . T.T huhu . Takpe aku promotkan sahaja , tak salah :3 Huhu , yang aku bangga dengan abang aku , dia mampu habiskan satu novel yang tebalnya 250Muka Surat dalam masa 2 hari,Al maklumlah dia pun seorang yang tak suka novel , dia lebih gemar baca KOMIK , jadi itu yang aku kiranya macam tak percaya , huhu . (eh , panjang pula entry ini) .. Opps lupa nak letak gambar , alah takpelah , kalau korang nak cari buku tu , korang tengok google :)
hehe . takpun pergi ke SINI , hehe tengok kavernya , Tapi ada juga yang dah bersalin kulit , jangan terpedaya . yang penting cari nama AINMAISARAH ya :)

Kay , penat aku menaip pagi pagi buta ni *Buta Ke?* eh , anyway malam ni Harima Malaya akan bertemu Gajah , mudah mudahan Harimau aku baham Gajah malam ni sebelum bertemu lagi sekali di Thailand (Negara yang memenag bebas dari penjajah) *LOL , masuk sejarah pula kali ni . haha :P

Kay , Bye , assalamualaikum .

Cuti IV (Hell)

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarghh ! Bencii , aku benci, benci, benci, benci .. YA , aku benci gila . Aku benci dia . Mulai hari esok ( 7 Disember ) dia dah takde kaitan dah dengan sekolah , dan dia akan balik dari asrama , dan dia akan trus tinggal di rumah ni . Arrghh ! HATE THAT .Yes , hari ini ( 6 disember ) last dia sekolah , sebab dia baru habis SPM . dan dia akan meninggalkan sekolah . *Bukan aku dah tulis ke ?,kay , abaikan*  haha , LOL tak lawak ..

kay , Not In Mood . -.- Bye , assalamualaikum .

Cuba dan Mencuba

Yes setelah aku puas cuba dan mencuba akhirnya , aku jumpa formula yang sebenar . hehe . sebenarnya dari start aku berblogging , aku tengok tutorial ada tulis block-quote . kay aku tahu block-quote tu kotak , tapi aku tak tahu apa gunanya dan macam mana nak guna . huhu .

Pagi tadi , aku cuba lah search apa itu blockquote , kegunaannya . Cari punya cari tak jumpa . jadi aku terus ke Blog Cik Lyssa , sebab aku buat apa apa tutorial aku akan ke blog Cik Lyssa , huhu memang kekadang jadi kekadang tak jadi . Then aku cari cari Code tu tak jumpa . Mungkin tak sesuai kot dengan Code aku .

Kay takpe , aku terus ke blog Cik Nurhafizah , sebab selalunya , kalau aku cari kod yang Kak Lyssa bagi tapi tak jumpa, aku cari pula kat blog Kak hafizah , Blognya memang simple . Aku cari tutorial tu , tapi tak jumpa . huhu . Hampa . Then aku search pakcik Google , biasalah , Pakcik Google kan baik . haha then aku terjumpa satu blog ini . huhu , Bicara Farah . huhu . Blognya memang banyak tutorial , jadi aku cari yang pasal Blockquote , Aku Jumpa :)
huhu . dan aku cuba cuba cuba , Berhasil terima kasih Kak Farah . Dan ini hasilnya ,

Nama Aku , Zulaizat , For short ZUL , atau Aizat , seorang yang enjoy dan happy . LOL
Cantik kan . huhu . dan background blockquote aku , aku creditkan kepada Kak Lyssa , aku ambil dekat Freebies kak Lyssa , warna background tu soft lembut , dan menarik . kay , Bye Assalamualaikum . :)

Menghargai pemberian orang ?

 Ohoho ! rasa rajin pula nak update hari ini . hehe , hari ini I nak bincangkan topik tentang orang tu menghargai pemberian kita or sesiapalah , atau tak .LOL !



Firstly *excited doeh nak bagi pandangan* haha . LOL !

1.Cara dia terima pemberian tu .
Okay , nak tahu cara diorang terima hadiah , huhu . Firstly , muka dia akan teruja . Then dia akan kata , "Wah , Ya Allah ! terima kasih lah sebab bagi aku hadiah , susah susah je" sambil dia tersenyum . Aaaaa , Comel muka dia senyum :P

2.Cara dia jaga Pemberian tu .
Second , cara dia jaga hadiah tu . lain macam you knows ? cara dia akan lebih kurang macam ni . Mungkin dia akan simpan dalam beg*kalau kawan sekolah bagi* . tapi , dia simpan hadiah tu memang tapak kat bawah , dia tak letak main campak je macam sesetengah orang yang tak tahu menghargai pemberian orang .Dia akan bawa kemana sahaja beg yang berisi hadiah tu . dan dia akan jaga gila , jadi kalau korang ada jumpa kawan korang macam tu , yang emmang jaga gila beg tu . mungkin ada sesuatu yang sangat bermakna bagi dia .

3.Sayangnya dia dengan pemberian tu.
haa , bila korang tengok kawan kau jaga sangat beg yang berisi hadiah tu . mesti korang dah tahu tu ada hadiah . Then , korang sebagai manusia yang Ingin Tahu , korang pun akan bertanya dengan dia "Wei , apa hadiah yang kau dapat?" . Yess , itulah bendanya .then Yang aku nak cakap bertapa dia sayang sangat kat hadiah tu , dia takkan bagi kau tengok hadiah tu . JADI , kalau diorang tak bagi korang tengok apa hadiah tu , janganlah pula korang kata , "Ohh , macam ni kawan dengan muka duckface*".Kalau korang kawan dia , kenapa tak kasi hadiah ? haha . LOL !*lagi* . kay back to the topic , dia sebenarnya sayang hadiah tu . mungkin itu first time dia dapat hadiah . maybe . jadi jangan judge diorang ka .

Conclusion::Berterima kasihlah kepada orang yang berikan pemberian tu dekat korang . kay . bye . merepek ? Tak paham . jomlah ke page ni dan tanya di LINK ini , dan jangan lupa . LIKE kay . Tata titi tutu ..

Assalamualaikum .

Bye November , Hello December

Yeah ! Selamat Tinggal November , aku akan rindukan kau November 2012 . banyak kenangan yang pasti tersemat dalam dadaku*Ceh JIWANG* . hmm , Kenapa aku ni macam sedih ? Ya ! memang aku sedih . huuu , sebab bulan nilah last aku jumpa kawan aku dekat sekolah menengah , memang aku akan rindu kawan aku .

 Dialah yang baik , walaupun dia selalu buli aku , tapi aku tetap akan rindukan dia . Datang awal ke sekolah semata mata nak main ping pong.Gilaa , best kot main dengan dia . Dia tak macam sesetengah orang yang suka mengutuk orang.Dia pun takdelah berlagak nak Mati macam sesetengah orang , walaupun dia Main gempak . Okay ! aku sayang kau ketat ketat . LOL ! TAPI ! itu semua kenangan , tahun depan mungkin kau nak pindah kampung balik . hmm , tak boleh buat apa , dia memang suka hidup cara orang nomad . Kay ! PASRAH ! huhu , minta minta kau tak jadi pindah . 

Dan tak lupa , ramai juga cikgu yang aku kenal nak pindah . DEAR cikgu , kenapalah , cikgu nak pindah bila saya dah kenal dan rapat dengan cikgu . Cara cikgu menggedik , cara cikgu beliakkan mata cikgu , cara cikgu mengajar , cara cikgu bercakap , cara cikgu tergelak , cara cikgu ....... (penat nak tulis dah . Hmm)
kay semua tu saya akan ingat cikgu . Semoga cikgu berjaya dekat sekolah yang cikgu nak tu cikgu . 

DAN ! Selamat tinggal 8 Nov*Kot* tarikh yang mula menanyangkan Filem ISTANBUL AKU DATANG , dan Hai kepada Disember , huh ! tak sabar nak tengok cerita strawberi cinta .
selamat tinggal .
Hai !
alololo , comelnya Yana samsudin . LOL ! it's fact :P huhu . kay , Ngarut .

Bye and Assalamualaikum ..



Cuti III(Musim Buah)

Huhuhu .*LOL masuk masuk rumah orang terus gelak , tak ke dikata gila* -,-" . Yes ! kali ni cuti musim buah , huhu . Alhamdulillah kat rumah ni sepohon atau berpohon pohon pokok rambutan ang durian . haha . Nak ? datang lah rumah . kalau korang tahu . :P

Ini gambar sebiji buah durian yang masih bergayut kat dahan pokok durian tu . HUHU !

Terliur :P

Haha , Ni pula gambar durian yang sebahagian dah dimakan . Bentuk hati kan Nice , Kebesaran TUHAN :)

Kay , sedap sebenarnya buah durian . huhu , walaupun buanya busuk tapi rasanya . *Menjilat jari .
BELUM CUBA BELUM TAHU , dah rasa PASTI MAHU . *LOL , macam aku sorang je yang pernah makan durian* . Aarghhh ! Ngarut ...

Kaybye , assalamualaikum .





Cuti 1 (apa pun tak jalan)

hey hey hey ! I'm here . hehe . kay LOL ! haha . Cuti ni .. hmm , biasalah , bila cuti , bosan , bila bosan cutilah tu . ahaha . *ngarut*

Kay , cuti kali ni biasa biasa je . hehe . tak menarik , tak bosan . Cerita pasal cuti , bila cuti ni ingatkan nak buat macam macam . TAPI ! Disebabkan diri yang terlalu sibuk mengalahkan Perdana Menteri (LAH SANGAT), satu pun aku tak dapat habiskan . Terutamanya , baca NOVEL ! Aaargh ! Tension .

*Novel ? ,, Euwwww* yes aku tahu tanggapan korang , bagi korang novel ni , Girls je yang baca . hmm , SEDIH .. haha . kay . Jangan fikir aku bukan bukan . haha . aku Lelaki dan bukan Pon . *MEREPEK*
Yes , novel , novel tu banyak lagi yang aku beli dan tak habis baca . wuuu T.T macam mana nak tahu ending cerita ..Kay . Semakin melalut aku dibuatnya . kay jumpa entri akan datang pula .

Take Care , bye , assalamualaikum .
XoxO 

Panggung

Kay . Alhamdulillah . aku masih lagi hidup di BUMI . Kay , malas nak taip panjang panjang . ni aku nak cerita terus . kay Panggung ? Yes Wayang . hoho , bukan wayang kulit but cinemas*kay abaikan*

Actually , semalam aku dengan abang aku pergi ke Time Square untuk tengok Filem Istanbul Aku DaTang"..Yelah , orang kata filem tu best. Kay . bila dah masuk masuk
.....
..........
.........
........

Grrr .panjang gila iklan . macam haremm .. nak dekat 15 minit iklan .. *berbuih mulut tunggu* . dah nak dekat start cerita . datang lah satu kumpulan ni yang duduk sebelah aku perempuan . Peghh *bukan nya apa * MULUT dia je bising . haishh . Kay , aku nak cerita pasal Istanbul Aku Datang bukan perempuan tu . huhu . kay back to the topic .

Cerita tu best . BUT ! cerita dia penuh dengan scene .. Romantik , Kelakar , and sedih . Haha .. yang buat aku geram dengan TOMOK , Grr ~~ Waktuu ...... (TENGOK SENDIRI , Mana boleh bagitahu) Aku rasa , kesian LISA . haha .

Banyak scene lawak , waktu LIsa , dengan Beto .  Overal , cerita dia RINGAN but nak kata sepenuhnya romantik tak lah . tapi okay . Full of suspense(ending cerita) . Nak tahu ending dia macam mana ? Tengok lah sendiri . hehe .

Anyway , JANGAN LUPA #PRAY FOR GAZA ..Kaybye , assalamualaikum ..

Dah habis , Belum habis

Yeay ! Yeay ! dah habis . *Apa yang dah habis* . Actually , Exam betul betul dah habis , hehe . sebenarnya dah habis dua hari lepas , cuma tinggal budak form 2 je yang exam . *Untunglah budak form 1 happy* . kay ! Jawapan bagi statement itu : Tidak , Tak berapa nak happy , sebab apa ? nanti aku cerita . :P Keputusan setakat ni baru tahu dua je . *Kay Abaikan*
Yang belum habis tu , PBS ! aarggh ! tension . dah lah ada PBS , ada EXAM pula tu . kay takpe . semuanya dah selesai , sekarang yang belum selesai , PBS ! hoho ! banyak lagi Evidence yang aku tak habiskan . hermm . Insya'Allah sempat rasanya selesaikan benda benda tu . :3 Hmm , Kay Redha :3

MERDEKA bagi budak Form 2 , Form 3 , dan Form 4 . kenapa aku tak sebut Form 1 , Form 5 , Form 6 .
sebab , Form 1 ada lagi PBS , Form 5 & 6 ada SPM dan STPM (tak lama lagi menjelma)
Hasil Lukisan Aku sebelum Jawab Periksa :3
Kay , Bye , Assalamualaikum .